Integrativna Medicina U Pedijatrijskoj Praksi

„Integrativna medicina se definira kao odnos usmjeren na skrb koja se fokusira na cijelu osobu, a istovremeno omogućava korištenje svih odgovarajućih terapijskih metoda u svrhu postizanja optimalnog zdravlja. Pedijatrijska integrativna medicina razvija i promovira ovaj pristup u području pedijatrije“ (BMC Pediatr, 2012).

Poliklinika nudi usluge pregled, dijagnostike liječenja

U današnje vrijeme sve više roditelja za liječenje svoje djece traži komplementarne i integrativne metode. Ali važno je naglasiti da u određenim stanjima koja mogu ugroziti život djeteta nužno je primijeniti sve mogućnosti koje pruža konvencionalna medicina.

Integracijom konvencionalne i komplementarne medicine moguće je postići značajne rezultate kod liječenja akutnih ali i kroničnih dječjih bolesti kao što su, upalne bolesti crijeva, infekcije urinarnog i dišnog trakta, ali i mnoge druge. Naturopatski i prehrambeni savjeti i  druge metode uz konvencionalne terapijske mogućnosti mogu biti velika pomoć kod liječenja malih pacijenata.

Kod svih terapija koje se koriste za poboljšanje dječjeg zdravlja, presudno je da se koriste najnovije utemeljene informacije i dokazi tako da se mogu sigurno i učinkovito integrirati sve terapijske mogućnosti s konvencionalnim liječenjima.

Najčešće korištene metode komplementarne medicine u integraciji s konvencionalnom medicinom za liječenje djece svakako su oligoterapije, akupunktura, aroma terapija, biljni pripravci, homeopatija, refleksoterapija i drugo.

Kontakt informacije

Črnomerec 32, 10000 Zagreb
Zagreb, Hrvatska – Croatia

info@herbal-medika.com
+385 01 3668 119
+385 091 51 61 339

Radno vrijeme

Pon. Sri. Pet. od 10 do 16 sati

Uto. Čet. od 12 do 20 sati

© Copyright - Herbal Medika | ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI Sadržaj ove stranice nije namijenjen kao zamjena za savjet vašeg liječnika ili profesionalnog medicinskog tretmana.