Integrativna Medicina

Svijet u kojem živimo svakodnevno nas stavlja u nove izazove na koje svaki pojedinac odgovara na sebi specifičan način. Iz tog razloga zdravstvena skrb sve više koristi personalizirani pristup sa sveobuhvatnim i dinamično osjetljivim planom za vaše zdravlje.

Herbal Medika nudi usluge pregled, dijagnostike liječenja

U HERBL MEDIKI stručni medicinski tim osmislit će personalizirane planove zdravlja koji odgovaraju vašim trenutačnim zdravstvenim potrebama. Naša stručna njega obuhvaća terapijske metode koje su usmjerene na održavanje zdravlja i prevencije gdje su uključeni liječnici, medicinske sestre, nutricionisti, homeopati, fizioterapeuti, inženjeri laboratorijske dijagnostike kao i integrativni zdravstveni stručnjaci (akupunktura, masaže, psiho terapija i sl.)

U HERBAL MEDIKI stručni tim zdravstvenih radnika pomaže odraslima i djeci sa svim vrstama zdravstvenih stanja i simptoma. Naš sveobuhvatni integralni pristup ima za cilj poboljšati vaše ukupno zdravlje i promicati vašu dobrobit (wellness). Radimo u okruženju koje će biti prvi korak na putu prema vašem potpunom zdravlju.

Tijekom prvog posjeta  imate priliku susresti liječnike specijaliste koji će detaljno i pažljivo proučiti vašu medicinsku dokumentaciju, uzeti opširnu povijest bolesti i voditi vas kroz cijeli proces oporavka. Umjesto standardnog 15-minutnog pregleda, vaš prvi sastanak trajat će do dva sata, što je dovoljno vremena da se temeljito upoznaju vaši problemi, a liječnici i drugo osoblje može individualizirano pristupiti preporukama za vaš oporavak. Vi ćete možda biti ugodno iznenađeni da ćemo vas promatrati kao cijelu osobu, a ne samo kao zbirku simptoma. Koje lijekove i prehrambene dodatke uzimate, koju vrstu hrane jedete, vježbate li, koliko vam je stresan život, sve su to pitanja, ali i mnoga druga koja će vam biti postavljena na prvom sastanku.

Mi u HERBAL MEDIKI dobro znamo da samo pažljivim slušanjem i promatranjem našeg klijenta možemo doista razumjeti vaše individualne zdravstvene probleme, a na temelju toga postaviti zdravstvene ciljeve i dizajnirati prilagođeni plan oporavka, a  istovremeno vam pomoći da zadane ciljeve zajedno s vama i ostvarimo. Integrativna medicina može se definirati kao metoda unapređenja zdravlja i prevencije koja u prvi plan stavlja bolesnika promatrajući cijelu osobu, a pri tome koristi sve terapijske mogućnosti u čemu sudjeluju stručni zdravstveni djelatnici, a sve  u svrhu postizanja istinskog iscjeljenja. Razgovor s klijentom je puno temeljitiji i duži gdje osoba ima priliku iznijeti sve svoje zdravstvene probleme i životne okolnosti koje mogu biti odgovorne za stanje u kojem se nalazi. Kod integralnog pristupa terapeut će preporučiti minimalno invazivne terapije kao što su akupunktura, biljne terapije, nutritivne dodatke, homeopatske lijekove, masaže i dr. Integrativna medicina ima sve širu primjenu u svijetu jer je usmjerenija na osobu s ciljem zdravlja, prevencije i dobrobiti (wellnessa).

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) definira zdravlje  kao „stanje potpunog tjelesnog, duševnog i socijalnog blagostanja a ne samo odsutnosti bolesti ili slabosti“. Prema navodu klinike Mayo“ integrativna medicina može pomoći osobama s karcinomom,  kod kroničnog umora, fibromijalgija, i mnogih drugih bolesnih stanja iz razloga jer se bolje upravlja sa simptomima što rezultira poboljšanjem kvalitete života smanjujući bol, umor, anksioznost…“

KOD KOJIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA INTEGRATIVNI PRISTUP MOŽE POMOĆI ?

Veliko iskustvo imamo u radu s djecom različitih dobnih skupina i s različitim tegobama. Pažljivo ćemo proučiti svaki slučaj i otkriti problem, npr. u oslabljenom imunitetu, u poremećaju u ponašanju poput hiperaktivnosti i noćnog mokrenja kod djece, ali i mnogih drugih problema. Integrativni pristup pomaže izgradnju imunološkog sustava i potiče psihofizički razvoj u cjelini. Veliki uspjeh postigli smo kod beba s problemima hranjenja, kod djece s poremećajima u ponašanju, čestih upala krajnika, infekcija gornjih dišnih putova, alergija, ekcema, noćnog mokrenja…. Pomogli smo poboljšati kvalitetu života djeci oboljeloj od cerebralne paralize i autizma.

Najčešći problemi s kojima se susrećemo kod odraslih su: osteoartritis, bolovi u kralježnici i zglobovima, dijabetes, krvožilne bolesti (visoki krvni tlak, slabost vena i mikro cirkulacije, otvorene rane na nogama) gastrointestinalni problemi (Chronova bolest, colitis, iritabilni kolon, zatvor, pretilost), stres, nesanica, glavobolje, klimakterijski i menstrualni problemi, mladenačke akne …..

Integrativna medicina u Herbal mediki obuhvaća:

  • biljnu i homeopatsku terapiju,
  • biorezonantnu terapiju,
  • akupunkturu,
  • oligoterapije, prehrambene preporuke,
  • hidrokolon terapiju,
  • psiho terapiju i terapiju opuštanja,
  • ručne masaže i strojnu limfnu drenažu.

Od dijagnostičkih procjena koristimo:

  • test intolerancije na hranu iz krvi u suradnom laboratoriju,
  • kardio stres (EKG), oxigenaciju
  • mjerenje vitamina i minerala
Kontakt informacije

Črnomerec 32, 10000 Zagreb
Zagreb, Hrvatska – Croatia

info@herbal-medika.com
+385 01 3668 119
+385 091 51 61 339

Radno vrijeme

Pon. Sri. Pet. od 10 do 16 sati

Uto. Čet. od 12 do 20 sati

© Copyright - Herbal Medika | ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI Sadržaj ove stranice nije namijenjen kao zamjena za savjet vašeg liječnika ili profesionalnog medicinskog tretmana.