Dolazi vrijeme alergija

Prema brojnim izvješćima milijuni ljudi širom svijeta pate od peludne groznice ili sezonskog alergijskog rinitisa. Ovisno o tome na što je osoba alergična, sezona alergija može početi u rano proljeće pa sve do zime. Alergijski rinitis također poznat kao peludna groznica znači upalu nosne sluznice uzrokovane pretjeranom reakcijom na određene okidače. Imunološki sustav bolesnika reagira na određene supstance koje se nalaze u zraku, kao što je pelud cvijeta, te započinje proizvodnju protutijela i otpuštanje histamina, ali i drugih protu upalnih tijela što dovodi do alergijskog rinitisa, uključujući kihanje, curenje iz nosa, svrbeži, kašlja i drugih neugodnih reakcija.

U poliklinici AVANTI primjenjuje se holistički protokol što uključuje i hidroterapiju kolona (ispiranje crijeva) pri čemu se uklanjaju fekalne i toksične tvar. Linus Pauling dobitnik Nobelove nagrade preporuča detoksikaciju debelog crijeva,  korisno je primijeniti i različita biljna sredstva koja će smiriti upalu crijevne sluznice i potaknuti stvaranje prijateljskih bakterija i izgradnju imuniteta.

Kod cjelovitog pristupa u liječenju alergija važno je obratiti pažnju i na jetru. U tu svrhu mogu s koristiti mnoge biljke i homeopatski lijekovi koji će pomoći čišćenje i toniziranje jetara što ima pozitivan utjecaj na cijelo tijelo.

Pored gore navedenih detoksikacijskih organa ne smije se zaboraviti koža. Poticanjem znojenja, mnogi toksini mogu se ukloniti kroz kožu što istovremeno smanjuje opterećenje drugih organa za eliminaciju (jetra, bubrezi, crijeva). Zdravo znojenje može se postići u sauni ili snažnim vježbama. Sve to pridonosi eliminaciji toksičnih ostataka iz tijela, uklanja upale i jača imunitet u cjelini koji je prva linija obrane od nastanka alergijskih stanja.