Naručite tretman online

Psihijatar pozvao medicinsku zajednicu da usvoje homeopatiju kao sredstvo liječenja

Dubai: Psihijatar pozvao psihijatrijsku zdravstvenu zajednice da usvoji homeopatiju kao sredstvo liječenja psihijatrijskih poremećaja i da se odmaknu od konvencionalne medicine koja može imati ozbiljne nuspojave.

Govoreći na drugoj konferenciji o Integrative Medicine konferenciji u organizaciji Dubai Healthcare i Centra za Healthcare uređenja i kvalitete (CPQ), dr Vengalis Zafeiriou istaknuo je prednosti integriranja homeopatije u psihijatrijsku zdravstvenu skrb.

Dr. Zafeiriou, psihijatar, predsjednik i direktor obrazovanja Helenske udruge homeopatske Medicine u Grčkoj, naglasio je da homeopatija može smanjiti trajanje hospitalizacije, količine lijeka, broj laboratorijskih ispitivanja, učestalost relapsa, i troškove zdravstvene zaštite. Ovaj oblik komplementarne medicine također poboljšava cjelokupno zdravlje i pomaže kod svih kroničnih bolesti, nema nuspojava i može se uspješno kombinirati s bilo kojom drugom vrstom liječenja.

Na konferenciji pod nazivom „Napredak u Evidence Based Integrative Medicine, koji je održan pod pokroviteljstvom princeze Haya Bint Hussain, predsjednika Dubai Healthcare City i njegova Visost Shaikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, potpredsjednik i premijer UAE i Vladar Dubaija, čiji je cilj premostiti jaz između konvencionalne, komplementarne i alternativne medicine kroz utemeljenje na dokazima.

Nakon predavanja, govorio je o potrebi da se lobira za homeopatije u zaštiti mentalnog zdravlja. „U psihijatriji ne postoje lijekovi osmišljeni kako bi bili ljekoviti. Homeopatija može liječiti sve vrste bolesti od anksioznosti i fobije do depresije i shizofrenije. U mentalnim bolnicama, homeopatija može liječiti bolesnika s težim psihičkim poremećajima, znatno pridonoseći rezultatima konvencionalnog psihijatrijskog liječenja.”