Naručite tretman online

Biorezonantna terapija

Biorezonantna terapija je metoda koja elektromagnetskim vibracijama uspostavlja energetski balans, slijedi akupunkturne točke kao i njihovu stimulaciju. Poznato je da stanice emitiraju električne impulse koji su u interakciji sa susjednim stanicima. Bolesne stanice emitiraju drugačije frekvencije od zdravih. Ako je stanica zdrava emitiranje elektromagnetnih signala bit će usklađeni s ostalim stanicama. Kada dođe do poremećaja i signal kojeg stanica emtira bit će poremećen. Biorezonantna stimulacija vrši podražaj mišićnih senzornih živaca visokog praga. Živčane poruke odlaze u mozak ili kralježnicu i dolazi do oslobađanja neurokemije i hormona.

Aparatom se primjenjuje metoda elektroakupunkture koja se izvodi EAV-organometrom. Koristi se za dijagnostiku i za terapiju. Ova metoda temelji se na činjenici da akupunkturna točka ima veću električnu provodljivost u odnosu na okolnu površinu kože i da se kod određene bolesti otpor kože u toj točki još više smanji.Također je utvrđeno da stupanj električne provodljivosti u svakoj akupunkturnoj točki  je promjenjiv a ovisi o patološkom stanju unutarnjeg organa s kojim je povezana. Ako pretpostavimo da je energetska ravnoteža jednako zdravlje, a energetska neravnoteža predstavlja bolest može se zaključiti da se uz pomoć biorezonantne terapije mogu odrediti patološka stanja, ali i uravnotežiti energetske tokove i vratiti zdravlje. Mjesto u kojem dođe do promjene električne provodljivosti na koži omogućuje precizno mjerenje pomoću organometra. Ravnoteža se ponovno uspostavlja stimuliranjem specifične akupunkturne točke.

Prednosti EAV tehnike su

*rana dijagnostika jer električna provodljivost u akupunkturnim točkama registrira promjene u početnim fazama bolesti

*mogućnost procjene stupnja degeneracije

*bezbolan tretman .

Pomoću EAV tehnike moguće je utvrditi: :

*stanje limfnog sustava 

*stanje živaca

*alergije i stanje dišnog sustava

*degeneracije na zglobovima

*stanje kože

*masnoće (kolesterol)

*stanje krvnih žila

*stanje probavnih organa 

*zdravlje urogenitalnih organa

Važno je naglasiti da određene kliničke pretrage ne potvrđuju uvijek EAV dijagnozu jer je neki laboratorijski test pozitivan samo onda kada se je bolest već manifestirala i to možemo nazvati kasni oblik dijagnoze, dok s EAV uređajem moguće je postaviti ranu dijagnozu i primjeniti biorezonantni tretman u samom začetku bolesti.