Naručite tretman online

Pulsirajuća mangnetna terapija

Pulsirajuća magnetna terapija je poseban oblik elektroterapije primjenom pulsirajućih magnetskih polja. Tehnologiju pulsirajuće mangentne terapije razvila je NASA kao pomoć astronautima jer se njihovo zdravstveno stanje neprimjetno pogoršavalo za vrijeme boravka u svemiru bez djelovanja magnetnog polja. Astronauti koji su u savršenom psihofizičkom stanju nakon povratka na zemlju žalili su se na umor i sveopću slabost organizma. Proučavajući njihovo stanje znanstvenici su utvrdili da odsustvo magnetnog polja može izazvati niz patoloških promjena na ljudskom tijelu.

U posljednjih nekoliko godina zemljino magnetno  polje se stalno smanjuje, većina ljudi živi u betonskim i željeznim građevinama, kreću su asfaltiranim cestama, a izravan učinak magnetnog polja se izgubio i to dovodi do razvoja mnogih bolesti. Znanstvenici su otkrili da je moguće nadoknaditi smanjenje magnetnog polja pomoću uređaja koji razvijaju pulsirajuće magnetno polje. 

Puslna magnetna terapija može poboljšati rad imunološkog sustava, poboljšava cirkulaciju i razinu kisika u krvi i tkivima, opušta mišiće, potiče zacjeljivanje prijeloma, smanjuje živčanu napetost i razdražljivost, uklanja otekline, smanjuje zgrušavanje krvi i poboljšava stanični metabolizam. Pulsna magnetna terapija može stimulirati mišiće i živce pa stoga može biti korisna kod inkontinencije, obnove živaca i kod depresije. Terapija utječe na mnoge molekularne akcije u tijelu i pokreće različite ione, uključujući kalcij i povećava dušikov oksid. Elektromagnetski impulsi djeluju smirujuće na vegetativni živčani sustav i djeluju na smirenje mišićnih stanica što dovodi do opuštanja mišića, smanjenja boli i do boljeg osjećanja. Odvajanje krvnih stanica od unutarnje stijenke krvnih žila smanjuje trenje čime se povećava brzina protjecanja krvi unutar žila, drugim riječima smanjuje se viskozitet krvi. Taj proces poznat je kao antitrombotsko djelovanje magnetnog polja. Magnetna polja također podižu aktivnost enzima probavnih sokova, čime se povećava pokretljivost crijeva, a dolazi i do poboljšanja funkcije pluća. Ova ionsko - ciklotronska rezonanca traži frekventno područje manje od 1 Hertza do 1000 Hertza. Kada se impulsna frekvencija približi vlastitoj frekvenciji iona, potrebno je manje energije da bi se postiglo optimalno djelovanje. Preduvjeti za takvo djelovanje su permanentno zemljino magnetno polje, nabijeni ioni koji se nalaze u tkivnim tekućinama ljudskog organizma i ionsko-ciklotronka rezonanca kakvu ima pulsirajuća magnetna terapija.

Već je Alber Einstein uveo pojam "finotvarne energije"  kako bi opisao  onu silu koja će uvijek postojati nakon što su isključene sve ostale snage. Danas se "finotvornom energijom" pomoću koje se biološki organizmi mogu sami regulirati bavi kvantna medicina.

Pulsna magnetna terapija može pomoći kod:

visokog krvnog pritiska, angine pectoris, aritmija, problema s cirkulacijom i promjenama na krvnim žilama, hladne ruke i noge, bolesti vena, astme, kroničnog bronhitisa, upale pluća, alergija, želučanih problema, šećerne bolesti, bolesti jetara, ulceroznog kolitisa, Cronove bolesti, multiple scleroze, stanja nakon moždanog udara, migrena i drugih oblika glavobolja, poremećaja spavanja, osteoporoze, išijasa, artroze, kožnih oboljenja, bolova u leđima, napetost mišića glave i vrata i drugih zdravstvenih smetnji.

Uređaj pulsne magnetne terapije lako se koristi, tijekom ležanja na njemu dizajniran je tako da intenzitet magnetskog polja bude ravnomjeran iznad cijele površine uređaja, tako da će svaki dio vašeg tijela biti istovremeno tretiran. Ta sposobnost je vrlo važna jer ljudski mišićno-koštani sustav funkcionira kao nedjeljiva cjelina i zato naprimjer bolovi u leđima češto su izazvani lošim funkcioniranjem spoja kostiju u lumbosakralnom području ili u koljenu. Pulsna magnetna terapija svojim djelovanjem obnavlja tkiva i organe te uklanja uzrok problema. Zahvaljujući svojoj veličini generira vrlo jako pulsno magnetsko polje i zato je pogodna za ciljanu intenzivnu regeneraciju raznih dijelova tijela. Sam uređaj sadrži i regulator na kojem se može namjestiti najbolja frekvencija pulsnog magnetskog polja, uključujući i vrijeme trajanja tretmana.