Naručite tretman online

Vitaminsko-mineralni test

Vitaminsko - mineralni test provodi se po metodi dr.Voll-a. Vitamini su organske tvari nužne za život odnosno za normalno funkcioniranje našeg organizmai osim nekoliko iznimaka ne mogu biti proizvedeni ili sintetizirani u našim tijelima. Nužni su za rast, krepkosti osjećaj dobrog zdravlja. U svom prirodnom stanju nalaze se u malim količinama u svakoj organskoj hrani. Vrlo je važno naglasiti da samo vitamini iz prirodnih supstanci mogu pružiti potrebnu kvalitetu. Ako zamislimo da je tijelo automobilski motor s unutrašnjim sagorijevanjem, a vitamine kao svjećice možemo si predočiti kako ti začuđujući mali sastojci hrane djeluju na ljudski organizam. Vitamini reguliraju naš metabolizam preko enzimskih sustava, a nedostatak jednog od njih može dovesti u opasnost cijelo tijelo. Vitamini su sastavni dijelovi naših enzimskih sistema koji djeluju poput svjećica, potiču i reguliraju metabolizam održavajući nas aktivnim i zdravim.

Na pitanje treba li uzimati vitaminske nadomjestke, odgovor je potvrdan za sve one koji su u prošlosti jeli ili još uvijek jedu šećer, bijelo brašno ili konzerviranu hranu. Dr. Daniel Quigley kaže da rafinirane namirnice izazivaju pomanjkanje vitamina u organizmu i razvijaju bolest. Razlog za to je da  je većina namirnica koje jedemo podvrgnuta nekoj obradi i osiromašena je nekim hranjivim sastojcima. Sve vrste brašna i kruha kojeg jedemo bogate su jedino ugljikohidratima. Mnogi će reći da su obogaćeni i to često piše na ambalaži. Standard obogaćivanja za bijelo brašno sastoji se u tome što se dvadeset i dva prirodna hranjiva sastojka gube preradom, a nadoknađuju se s tri B vitamina, vitaminom D i solima željeza. To je stvarno premalo i nedovoljno za održavanje zdravlja. Kako bi održali tjelesno i mentalno zdravlje i vitalnost svakodnevno je potreban ujednačen unos vitamina i minerala. Tu je svakako važno naglasiti da samo ciljana individualizirana terapija prirodnih vitamina može doprinjeti poboljšanju ili održavanju zdravlja.

ODRRICANJE OD ODGOVORNOSTI:

Navedene informacije nisu namijenjene dijagnosticiranju i liječenju već je riječ o obrazovnoj svrsi kako informirati čitatelje o prirodnim metodama samopomoći.

Za sve savjete upitajte svog liječnika.