Naručite tretman online

Neuropatija i dijabetes

Poznato je da kronični dijabetes može oštetiti živce i ta pojava naziva se neuropatija. Ako su razine šećera u krvi dugo previsoke relatvno brzo doći će do oštećenja živaca. Postoji nekoliko tipova neuropatije povezane s dijabetesom, a najčešća je periferna polineuropatija. Pogođene su ruke i noge a kod rijetkih slučajeva oštećenja se mogu javiti na trbuhu i leđima. Bolesik osjeća trnce, utrnulost, pečenje naročito noću i bol.

Autonomna neuropatija utječe na probavni sustav, posebno na želeudac. Promjene se događaju i na krvnim žilama, mokraćnom sustavu i spolnim organima. Najčešći simptomi kod ove vrste neuropatije su nadutost, proljev, zatvor, mučnina, gorušica, osjećaj sitosti i nakon malih obroka.

Promjene na krvnim žilama uslijed dugogodišnje šećerne bolesti dovode do niza simptoma, a neki od njih su ubrzani rad srca, vrtoglavica, nizak krvni pritisak, mučnina. Kod muškaraca dolazi do oslabljene erekcije ili smanjene ejakulacije, dok kod žena javlja se izrazita suhoća sluznice vagine i nemogućnost postizanja orgazma. Kod svih bolesnika često se javljaju tegobe vezene za mokraćni mjehur u smislu nemogućnosti zadržavanja urina (inkontinencija) i slično.

Proksimalna neuropatija izaziva bol (najčešće na jednoj strani) u bedrima, bokovima, stražnjici. Može doći do osjećaja slabosti u nogama.

Fokalna neuropatija utječe na određene živce najčešće glave, torza i nogu. Bolesnik osjeća slabost i bol. Može doći do paralize jedne strane lica (Bell-ova paraliza). Fokalna neuropatija nepredvidiva je, iznenadna i bolna.

Bolesnici koji pate od šećerne bolesti mogu dobiti i druge bolesti povezane sa oštećenjem živaca i zato je posebno važno naglasiti da je neophodna pravilna primjena propisane terapije, redovna kontrola šećera u krvi, pravilna prehrana i fizička aktivnost.   

 

VENOVIN ŠTITI VAŠE KRVNE ŽILE. BILJNE VRSTE KOJE ČINE SASTAV VENOVINA PODRŽAVAJU NORMALNU FUNKCIJU KRVOŽILNOG SUSTAVA, POTIČU RELAKSACIJU POMAŽU ODRŽAVANJU KARDIOVASKULARNE FUNKCIJE I ZDRAVLJA KRVNIH ŽILA I ZNAČAJNO SMANJUJU FAKTOR RIZIKA U RAZVOJU KARDIOVASKULARNIH BOLESTI. VENOVIN SADRŽI KOPRIVU KOJA PODUPIRE ZDRAVLJE VENA, DOPRINOSI VENSKOJ CIRKULACIJI, MOŽE DOPRINIJETI SMANJENJU OSJEĆAJA TEŠKIH I UMORNIH NOGU.    

ZA VAŠU DOBROBIT KORISTITE MUDROST PRIRODE

 

NAZOVITE NAŠE SAVJETOVALIŠTE GDJE ĆE VAM STRUČNO MEDICINSKO OSOBLJE ODGOVORITI NA SVA VAŠA PITANJA, TEL. 01 3668 119