Naručite tretman online

Svjedočanstva iz homeopatske prakse

Primjeri iz homeopatske prakse

Sedamnaestogodišnja djevojka M.V. našla se u iznenadnoj krizi. Kao dijete bila je izuzetno napredna i već s pet godina znala je čitati. Za vrijeme osmogodišnjeg školovanja bila je mali "genij", a onda odjednom u srednjoj školi gubi interes za učenjem i napušta školu. U nemogućnosti nalaženja svog identiteta upada u vrlo opasne situacije i eksperimentira s lakšim dogama. Nezadovoljna je svojim izgledom i stanjem u kojem se nalazi. Ima dosta strahova i vrlo je nesigurna. Ne zna što bi stvarno željela učiniti od svoga života.

Kroz opsežan razgovor  otkriveni su uzroci zbog kojih se djevojka dovela u takvu situaciju. Uz homeopatski lijek preporuka je bila Walnut Bachova esencija, izuzetno učinkovita za sve koji se nalaze u prelasku iz jedne životne faze u drugu, na primjer kada beba dobiva zube, ulazak u pubertet, ili ulazak u menopauzu. Koristna je kod donošenja velikih životnih odluka, udaje, promjene radnog mjesta i sl.

Tokom tromjesečnog tretmana stanje naše pacijentice se stabiliziralo, počela je učiti, poštovati sebe i svoju okolinu i našla je smisao i ispunjenje svoga života.

Visoko obrazovan poslovno uspješan mlad muškarac T.S. dolazi u naš Centar i žali se na čest umor, nesanicu i svakodnevnu glavobolju. Često poseže za alkoholom, nakon čega se najbolje osjeća. Predlažmo Nux vomicu i Agrimony i nakon mjesec dana obavijestio nas je da se njogovo stanje potpuno promijenilo. Imao je puno više energije, a i probleme s kojima se susretao na poslu i obitelji doživljavao je nadrugi način. Glavobolje su gotovo nestale, san se vratio. Promijenio je životne navike, i pazio što i kako jede.

Žena srednjih godina B.R. posjetila nas je zbog problema s kožom. Godinu dana ranije pojavile su se crvene mrlje na koži kojih se nije mogla osloboditi, iako je cijelo vrijeme koristila mnoge lijekove i različite druge tretmane. Predložena joj je Stafisagrija i Agrimony jer je živjela s velikim brigama i problemima koje je skrivala i predstavljaj se kao vesela i vedra osoba. Iza njezinog naizgled veselog i hrabrog nastupa skrivala se tuga i dugotrajna patnja. Za strahove s kojima je živjela dugo godina preporučen je mimulus, a zbog nemogućnosti opuštanja rock water.Već nakon 6 tjedana došlo je do značajnog poboljšanja. 

Eleni je došla u Centar sa svoje dvije godine života. Patila je od ponavljajućih respiratornih infekcija. Situacija se je komlicirala i vrlo često uzimala je antibiotike. Gotovo jednom mjesečno bila bi na antihistaminicima a nekoliko puta dobila je i kortikosteroidnu terapiju. Ventolin je bio prisutan u svakom trenutku jer napadaji kašlja su bili iscrpljujući i uznemirujući kako za našeg malog pacijenta tako i za mamu i cijelu obitelj. Predložili smo majci homeopatsku terapiju za podizanje imuniteta, odredili nutritivnu  podršku i podučili ih kako postupati u trenucima napada kašlja i koje homeopatske lijekove u tim trenucima koristiti.

Eleni je danas petogodišnja djevojčica koja je u periodu našeg poznanstva još nekoliko puta bila u respiratornom infektu, ali svaki puta izbjegnuti su antibiotici. Napadi kašlja sve su rijeđi, a popravila se i stolica koja je do dolaska u naš Centar bila neregularna i tvrda gotovo od rođenja. Eleni ima i malu sestricu Saru koja je još u maminom trbuhu koristila homeopatske lijekove, a nakon rođenja već smo pomogli kod grčeva, nicanja zuba i baš smo jučer riješili njezin proljev.

Majka naših djevojčica Biljana već je puno puta i na sebi provjerila moć homeopatskih lijekova.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI: Navedene informacije nisu namjenjene dijagnosticiranju i liječenju već je riječ o obrazovnoj svrhi kako informirati čitatelje o prirodnim metodama samopomoći. Za sve savjete upitajte svog liječnika.